header banner
Default

Fatih Altaylı: 1 milyon lira, 660 bin dolardan 36 bin dolara indi; o gün 3 Ferrari almaya yeten ödülle bugün FIAT Egea alabilirsiniz


Table of Contents

    Gazeteci-yazar Fatih Altaylı, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bir yarışmacının 1 milyonu kazanması üzerinden, ödülün yıllar içindeki değer kaybını örnekler üzerinden açıkladı. 

    Altaylı, yarışmanın "Kim Milyoner Olmak İster"e dönüştüğü 2011 yılında 1 milyon liranın önemli bir miktar olduğunu belirterek, "O günün dolar kuru ile yaklaşık 660 bin dolar ediyordu ve bu güzel bir ev ve iyi bir otomobil almak için yeterli idi. Basınımızın yapmayı çok sevdiği bir hesap ile o gün bu yarışmadan kazanılacak büyük ödül ile o günün fiyatları ile 3 adet Ferrari almak mümkündü" dedi. 

    Altaylı, bugünkü kurla 1 milyonun 36 bin dolar ettiğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

    "660 bin dolardan 36 bin dolara inen büyük ödül. Ve bugün bu para ile değil bir ev ve bir otomobil, bir ahır ve bir el arabası alamazsınız.

    O gün 3 Ferrari almaya yeten bu ödül ile bugün belki bir FIAT Egea alabilirsiniz. O da acele ederseniz, zam gelmeden alabilirseniz. Yoksa o da imkansız olabilir. 

    Bir ülkedeki düşüşü bu ancak bir yarışma programı bu kadar iyi anlatabilirdi. O da en iktidar yanlısı televizyon ATV’ye nasip oldu. Ellerine sağlık." 

    Yazının tamamı için tıklayın.

    Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon liranın sahibi olan yarışmacı, ne kadar vergi ödeyecek?

    Sources


    Article information

    Author: Susan Preston

    Last Updated: 1702461003

    Views: 569

    Rating: 3.8 / 5 (94 voted)

    Reviews: 84% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Susan Preston

    Birthday: 1957-03-19

    Address: 950 Andrew Fork, Lake Jennifer, TX 35394

    Phone: +4174228587641691

    Job: Market Research Analyst

    Hobby: Cocktail Mixing, Gardening, Dancing, Chocolate Making, Baking, Drone Flying, Scuba Diving

    Introduction: My name is Susan Preston, I am a Adventurous, skilled, transparent, vibrant, accomplished, resolute, exquisite person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.