header banner
Default

De koers van Bitcoin valt nog steeds terug naar $15000 voor de halving


De populaire macro-analist Benjamin Cowen waarschuwt voor een gigantische daling van de Bitcoin koers in aanloop naar de halving van april 2024. In een nieuw interview met Scott Melker zegt Cowen dat Bitcoin historisch gezien met 50 procent daalde in aanloop naar een halving.

Hoewel de analist niet specifiek een daling van 50 procent voorspelt, zou dat een koers van 15.000 dollar opleveren.

Altijd hetzelfde liedje voor Bitcoin

Volgens Benjamin Cowen is het voor de halving altijd hetzelfde liedje. “Kijk bijvoorbeeld naar de vorige cyclus. Wat we altijd zien is dat iedereen over de Bitcoin halving praat. Ik heb dit al meerdere keren meegemaakt. Iedereen praat erover, maar wat er normaal gesproken gebeurt is dat de koers halveert voor de halving en dat mensen zegen: ‘Oh, dat is wat de halving betekende'”, aldus Benjamin Cowen.

Alles bij elkaar is het volgens de analist nog veel te vroeg om een nieuwe daling van 50 procent voor Bitcoin uit te sluiten. Het enige is dat de echte onderbouwing hiervoor ontbreekt, behalve dat het tot nu toe iedere keer gebeurde voor een halving.

De afgelopen keer had dat echter een belangrijke reden, namelijk de angst voor de pandemie. Wat dat betreft moeten we eerst op zoek naar een mogelijke nieuwe reden voor een daling van 50 procent.

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat er een recessie uitbreekt de komende maanden, die ontstaat als gevolg van de agressieve renteverhogingen van centrale banken. Dat zou in theorie een daling van 50 procent kunnen opleveren.

Opdrogen van de liquiditeit

Cowen zegt dat één van de redenen waarom hij gelooft dat Bitcoin een gigantische daling kan doormaken het opdrogen van de liquiditeit is.

“En dat is mijn zorg voor Bitcoin, dat de liquiditeit uit de markt voor altcoins druipt. De koopkracht van deze altcoins gaat omlaag en op een zeker moment zal dat ook Bitcoin aantasten. Kijk naar de totale market cap. Als er veel nieuw geld in de industrie sijpelt, waarom is de market cap dan hetzelfde als in februari en hetzelfde als in augustus 2022?

Er komt niet veel geld bij in de industrie, het is vooral geld dat zich verplaatst van altcoins naar Bitcoin. Ethereum is daar een goed voorbeeld van, dat gaat momenteel door het putje ten opzichte van Bitcoin. Zoals ik het al eerder zei, die lijkt op een distributiefase”, aldus Benjamin Cowen.

Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers binnen op 28.674 dollar en staat het op een plus van 1,81 procent in de afgelopen 24 uur. Ethereum moet het doen met een daling van 0,91 procent en staat op een koers van 1.571 dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Stephanie Phelps

Last Updated: 1697891522

Views: 1129

Rating: 4.8 / 5 (74 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stephanie Phelps

Birthday: 2018-07-23

Address: 3718 Timothy Port Suite 372, Michaelchester, NY 99267

Phone: +4793995880759023

Job: Chemical Engineer

Hobby: Basketball, Quilting, Painting, Bird Watching, Whiskey Distilling, Telescope Building, Running

Introduction: My name is Stephanie Phelps, I am a tenacious, dedicated, rich, proficient, brilliant, daring, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.