header banner
Default

Hashdex, Ethereum ETF için başvuru yaptı!


Table of Contents

    Nasdaq borsası, varlık yönetim şirketi Hashdex tarafından sunulan bir Ethereum Borsa Yatırım Fonu'nu (ETF) listelemek için onay almak üzere Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuruda bulundu.

    Hashdex, Ethereum ETF başvurusunda bulundu!

    Nasdaq borsası, varlık yönetim şirketi olan Hashdex tarafından sunulan bir Ethereum Borsa Yatırım Fonu'nu (ETF) listelemek için onay almak üzere Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuruda bulundu. Bu ETF'in, portföyünde spot Ethereum varlıkları ve vadeli işlem sözleşmelerinin bir kombinasyonunu kapsayacak ve düzenleyici çerçeve içinde kripto para yatırımına yeni bir yaklaşıma öncülük edecek şekilde tasarlandığı belirtildi.

    Hashdex Nasdaq Ethereum ETF olarak bilinen bu yatırım fonu, ilk '33 Yasası Ethereum vadeli işlem dosyası olarak biliniyor ve Toroso Investments tarafından denetleniyor. Buna ek olarak fonun gözetim altında tutulduğunu da belirtmekte fayda var. Toroso Investments ise Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na (CFTC) bir emtia havuzu operatörü olarak kayıtlı ve aynı zamanda Ulusal Vadeli İşlemler Birliği'nin bir üyesi.

    Bilindiği üzere varlık yönetimi şirketleri son bir kaç aydır SEC'in kapısında ETF başvuruları için kuyruk oluşturdu. Kripto para ETF başvurularındaki mevcut artış, başvuruların fonlarınvadeli işlem sözleşmelerini mi yoksa spot varlıkları mı içereceği konusunda da önemli bir vurgu yapmış durumda. Her ne kadar SEC, ilk başvuruya onay vermiş olsa da ikincisinin henüz onaylanmadığını belirtmek gerek. Fon yöneticileri ise ABD'nin düzenleyici ortamında şanslarını deneyerek orta yollu bir seçeneği araştırıyor gibi görünüyor.

    Tüm bunların yanı sıra Hashdex fonunun birincil yatırım hedefi, hisselerinin Nasdaq Ether Referans Fiyatındaki günlük dalgalanmaları yansıtmasını sağlamak. Bu hedefe ulaşmak için fon, varlıklarını ETH, CME'de işlem gören Ethereum vadeli işlem sözleşmeleri ile nakit ve benzerleri yatırımlarına tahsis etmeyi amaçlıyor. Ayrıca Nasdaq, 19b-4 formunda şu ifadelere yer verdi:

    Fon, spot piyasadaki fiyat manipülasyonuna daha duyarlı hale getirebilecek yüzde 100 spot Ethereum tutmak yerine, Spot Ethereum, ETH Vadeli İşlem Sözleşmeleri ve nakit karışımına sahip olacak.

    Fon, spot piyasaya olan bağımlılığını azaltmayı ve ETH Vadeli İşlem Sözleşmelerini ve nakit parayı varlıklarına dahil ederek düzenlenmemiş Ethereum spot borsalarındaki potansiyel manipülasyona ilişkin endişeleri gidermeyi amaçlıyor.

    İlginizi çekebilir: Franklin Templeton, spot Bitcoin ETF başvurusunda bulundu

    Hashdex, ABD'de spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu için rekabete katılan son varlık yatırım şirketi oldu. Ancak Hashdex'in yaklaşımı, Coinbase gözetim paylaşım anlaşmasına bağlı olmayacağı ve spot Bitcoin'i CME piyasasındaki fiziksel borsalardan almayı tercih edeceği için son dosyalardan biraz daha farklı.

    Son olarak geçtiğimiz hafta, hem Ark Invest hem de 21Shares, VanEck tarafından da takip edilen bir ETF türü olan spot ETH ETF için SEC'e başvuruda bulundu. 

    Sources


    Article information

    Author: Thomas Clark

    Last Updated: 1698437762

    Views: 1259

    Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

    Reviews: 86% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Thomas Clark

    Birthday: 1940-03-27

    Address: 14507 Fernando Springs, Port Kristinberg, VT 90625

    Phone: +4396217765888745

    Job: Air Marshal

    Hobby: Astronomy, Billiards, Embroidery, Painting, Basketball, Raspberry Pi, Table Tennis

    Introduction: My name is Thomas Clark, I am a dear, priceless, unswerving, daring, brilliant, tenacious, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.