header banner
Default

Het nieuws over altcoins: een nieuwe beurs met EDX zorgt voor een verandering in de crypto-industrie


Cryptocurrency nieuws

Het lijkt erop dat het herstel van de cryptomarkt eindelijk is aangebroken - en het is hier met een knal! Na twee verschrikkelijke weken die de zenuwen van investeerders echt op de proef stelden, zijn de prijzen van cryptocurrencies spectaculair gestegen. De Bitcoin koers is met meer dan 15% gestegen, maar sommige altcoins doen het nog beter en zijn met bijna 80% gestegen! Naast het bullish nieuws is er ook nieuws over de juridische problemen van Binance, dus laten we eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

Binance herstelt opnames in de VS, maar de problemen van de beurs in Europa verergeren

VIDEO: Asking 5 Billionaires Their 2024 Market Predictions (Crypto, Stocks, Upcoming Crash)
Altcoin Daily

De Amerikaanse tak van Binance heeft eindelijk de mogelijkheid hersteld voor gebruikers om USD-opnames te doen. De opnames waren sinds 8 juni uitgeschakeld, kort nadat de beschuldigingen van de Amerikaanse SEC tegen Binance US openbaar werden gemaakt.

Het feit dat Binance tijdelijk opnames heeft toegestaan, verandert echter niets aan de algemene vooruitzichten - Binance US zal in de nabije toekomst veranderen in een cryptobeurs zonder fiat-stortingen of -opnames en zonder USD-handelsparen. Met andere woorden, de opnames zijn alleen mogelijk gemaakt zodat gebruikers hun dollars van de beurs kunnen halen.

Ondertussen gaan de internationale problemen van Binance door. Vorige week hebben we bericht over de grootste cryptobeurs die in juridische problemen kwam in Frankrijk, Nederland en Cyprus. Deze week werd de lijst uitgebreid met België. Op vrijdag 23 juni heeft de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) bevolen dat de lokale tak van Binance alle cryptodiensten in het land onmiddellijk stopzet.

Dit is zeer schadelijk voor de positie van Binance in deze landen, aangezien de concurrentie er dankbaar gebruik van maakt. In ons eigen land was het crypto-exchange Bitvavo die direct met een aantrekkelijke aanbieding kwam voor Binance klanten die willen overstappen. Ze bieden overstappers tijdelijk een bonus van maximaal 500 euro en de mogelijkheid om gedurende de eerste week voor 10.000 euro te handelen zonder transactiekosten. Het is onwaarschijnlijk dat Binance deze klanten ooit weer terug gaat winnen, mochten ze in de toekomst ooit weer een vergunning krijgen.

Aangezien de problemen van Binance aanhouden, is de eigen munt BNB van de beurs niet hersteld zoals andere altcoins. In de afgelopen 7 dagen is de BNB koers met ongeveer 1% gedaald.

Bitcoin Cash maakt een verrassende comeback dankzij de lancering van een nieuwe crypto-exchange

VIDEO: Will Bitcoin hit $1 Million by 2030? | Michael Saylor Interview
Altcoin Daily

Herinner je je Bitcoin Cash (BCH) nog? De altcoin die ooit zelf werd gepresenteerd als de "echte Bitcoin" die binnenkort de bedrieger BTC zal overtreffen, is al geruime tijd langzaam uit de schijnwerpers verdwenen. Deze week is de situatie plotseling veranderd - in slechts een paar dagen tijd is de prijs van Bitcoin Cash met maar liefst 80% gestegen!

Met deze plotselinge prijsstijging is 1 BCH nu ongeveer $189 waard en is Bitcoin Cash triomfantelijk opgenomen in de lijst van de 20 grootste cryptocurrencies ter wereld. Maar wat zit er achter dit onverwachte herstel van een schijnbaar vergeten en irrelevante altcoin?

De reden voor de stijging van de BCH koers is de lancering van een nieuwe crypto-exchange genaamd EDX. De lancering is een groot probleem, want het is niet zomaar een beurs - EDX wordt ondersteund door TradFi-walvissen zoals Charles Schwab, Citadel Securities en Fidelity Digital Assets.

De nieuwe beurs ondersteunt in eerste instantie slechts 4 cryptocurrencies: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). Het feit dat Bitcoin Cash in deze selectie is opgenomen, was genoeg om BCH uit de dood te doen herleven.

Bitcoin Cash koers grafiek 

Litecoin en andere altcoins schieten omhoog in EDX Listing News

VIDEO: KASPA IS LOOKING READY FOR NEW ALL-TIME HIGH!! 🔥| HOLDERS BUCKLE UP | KASPA CRYPTO NEWS TODAY💥
Crypto ZX

Bitcoin Cash is niet de enige altcoin die profiteert van de notering op de EDX-beurs, waarvan velen denken dat het de in ongenade gevallen FTX-exchange zal vervangen als elite digitale activa-exchange die wordt gebruikt door cryptowalvissen. Een andere altcoin die hiervan sterk profiteert, is Litecoin (LTC), hoewel de prijsstijging in dit geval niet zo opvallend is als die van Bitcoin Cash.

In de afgelopen 7 dagen is de LTC koers met bijna 20% gestegen. Belangrijk is dat Litecoin hierdoor weer in de lijst van de top 10 grootste cryptocurrencies terecht is gekomen - Litecoin heeft zojuist Polygon (MATIC) ingehaald en is op weg om binnenkort Solana (SOL) in te halen.

Zoals vaak het geval is in de crypto-industrie, zijn er munten die geluk hadden en op de EDX-trein sprongen zonder dat ze er echt iets mee te maken hadden. Twee prominente voorbeelden zijn Ethereum Classic (ETC) en Bitcoin SV (BSV).

De prijs van Ethereum Classic is in de afgelopen week met bijna 25% gestegen. Dit werd schijnbaar veroorzaakt door niets anders dan het feit dat ETC soms wordt beschouwd als het Ethereum-equivalent van Bitcoin Cash.

Bitcoin SV deed het nog beter, met een koersstijging van bijna 50%. Terwijl Bitcoin Cash zich voordoet als de echte Bitcoin, doet Bitcoin SV zich voor als de echte Bitcoin Cash.

Litecoin koers grafiek

PEPE klimt op de cryptoladder

VIDEO: Is It Time To BUY Crypto!? Altcoin Accumulation Guide!!
Coin Bureau

De lijst van altcoins die deze week de grootste winsten hebben geboekt, zou onvolledig zijn zonder PEPE. De cryptocurrency, vernoemd naar de populaire meme-kikker, is met meer dan 70% in waarde gestegen en is momenteel de 64e meest gekapitaliseerde digitale asset ter wereld. Maar de belangrijkste concurrenten van Pepe doen het ook goed - in de afgelopen 7 dagen is de prijs van Dogecoin (DOGE) met bijna 8% gestegen en de prijs van Shiba Inu (SHIB) met meer dan 15%.

PEPE koers grafiek 


Sources


Article information

Author: Jose Gardner

Last Updated: 1698626882

Views: 860

Rating: 3.7 / 5 (51 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jose Gardner

Birthday: 2021-09-30

Address: 3801 Michael Villages, Lisaborough, CT 26350

Phone: +4516811308338656

Job: IT Consultant

Hobby: Hiking, Skateboarding, Cross-Stitching, Yoga, Fishing, Cooking, Coin Collecting

Introduction: My name is Jose Gardner, I am a sincere, clever, rare, Gifted, artistic, rich, Colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.