header banner
Default

Morgen zal een raket met €10 triljoen aan goud naar een asteroïde worden gestuurd


Aanstaande zaterdag lanceren de ruimtevaartorganisaties NASA en SpaceX een nieuwe ruimtemissie. De bestemming is een asteroïde gelokaliseerd tussen Mars en Jupiter. Deze 226 kilometer brede asteroïde, genaamd Psyche, bestaat grotendeels uit goud. Sterker nog, het goud op Psyche is meer waard dan onze gehele economie op aarde. Maar wat zou er gebeuren als we al dit goud naar aarde halen?

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Een gouden asteroïde

VIDEO: $10,000,000,000,000,000,000 GOLD ASTEROID is heading towards Earth
Hey news

De missie naar Psyche heeft eigenlijk niet zoveel met geld verdienen te maken. Er wordt vermoed dat Psyche ons veel kan leren over de kernen van planeten. De krantenkoppen zijn echter vooral gericht op de onvoorstelbare hoeveelheid goud op de asteroïde. De waardevolle metalen op Psyche zouden in totaal zo’n €10 triljoen waard zijn, oftewel een 1 met 18 nullen erachter.

Dat zou iedereen op aarde miljardair maken! Zo simpel is het echter niet. Mochten we namelijk al dat goud naar aarde halen, dan blijft de waarde van goud zeker niet hetzelfde. Er is dan plotseling zo immens veel goud in omloop dat de waarde van goud hard zou kelderen.

Bitcoin is schaarser dan goud

VIDEO: Watch SpaceX's Falcon Heavy launch a $1 billion asteroid mission for NASA — 10/13/23
CNBC Television

Momenteel is goud namelijk schaars. Er is een gelimiteerde hoeveelheid beschikbaar en daarom heeft het waarde. Een beroemd schilderij van Rembrandt is een ander voorbeeld. Die zijn zo zeldzaam, en dus schaars, dat de waarde hoog ligt. Producten die in overvloed aanwezig zijn, zijn daarentegen minder waard.

En om een klein crypto bruggetje te maken: dit is waar goud verschilt met bitcoin (BTC). Er zit een harde limiet aan de hoeveelheid bitcoin die ooit worden gecreëerd: 21 miljoen. Er zal nooit meer bitcoin gemined kunnen worden dan dat. Het staat namelijk vastgesteld in de code. Er is ook geen asteroïde in ons zonnestelsel met 100 miljoen extra bitcoin. Wat dat betreft is bitcoin veel schaarser dan goud.

Overweeg je om goud aan je portfolio toe te voegen, en heb je geen ruimteschip? De Nederlandse broker GoldRepublic heeft nu een leuk welkomstcadeau van 1 gram goud ter waarde van 58 euro. Registreer je via deze link en koop voor minstens 100 euro aan goud, zilver of platinum om deze gram goud automatisch op je account te ontvangen.

Sources


Article information

Author: Tammy Cunningham

Last Updated: 1698033122

Views: 878

Rating: 4 / 5 (42 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tammy Cunningham

Birthday: 1944-08-07

Address: 783 Joseph Island Suite 782, Mendezland, AK 94365

Phone: +4853922521068870

Job: Archaeologist

Hobby: Golf, Camping, Fishing, Dancing, Ice Skating, Juggling, Archery

Introduction: My name is Tammy Cunningham, I am a forthright, lively, unguarded, candid, persistent, esteemed, striking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.