header banner
Default

Binance krimpt verder en verlaat nog een land volledig


Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Binance is hard bezig met een grote reorganisatie. Veel overheden hanteren tegenwoordig strenge regels voor de financiële wereld, en ook crypto exchanges moeten hier nu aan voldoen. Binance was nog altijd actief in Rusland, zelfs na het instellen van de sancties door de oorlog in Oekraïne. Maar nu heeft Binance besloten om ook te vertrekken uit Rusland.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Binance krimpt hard door zware regulatie

De grote krimp van het handelsplatform begon met Binance’ vertrek uit Canada in mei. Vlak daarna vertrok het ook uit Cyprus, Nigeria en het Verenigd Koninkrijk. Uit Nederland vertrok het omdat het niet de moeite waard was om de juiste vergunningen te bemachtigen. Daar vond het de Nederlandse markt te klein voor.

De exchange lijkt het ene slechte nieuws na het andere te moeten verwerken. Zo is de SEC een rechtszaak begonnen tegen Binance, omdat het zich zou hebben vergrepen aan onder meer fraude en aan het verkopen van ongeregistreerde effecten.

Ook wordt het Amerikaanse zusterbedrijf Binance.US ervan beschuldigd nauw verbonden te zijn met Binance. Bij beide bedrijven zijn veel topmensen inmiddels vertrokken, en er is flink gekort op personeel.

Advertisement

Binance vertrekt ook uit Rusland

VIDEO: Jesse Michels: UFOs, David Grusch, Venture Capital
Theories of Everything with Curt Jaimungal

Maar de krimp is nog niet klaar. In een persbericht schrijft het voorheen enorme crypto-imperium dat het nu ook vertrekt uit Rusland, en daarom zijn Russische tak verkoopt aan CommEx. Dit handelsplatform bestaat pas officieel sinds deze week. Om Russische klanten ‘te verzekeren van een soepel overstapsproces’ zal de stap maximaal een jaar duren, maar een deel van de geverifieerde Russische klanten zullen al direct worden doorgestuurd.

Binance’ Chief Compliance Officer verklaarde dat het niet bij Binance’ compliance-strategie past om actief te blijven in Rusland. Het is voor westerse bedrijven sinds de sancties tegen Rusland immers niet legaal om diensten aan te bieden aan Russen.

Vlak na de introductie van de sancties hield het bedrijf zich hier weliswaar aan, maar eerder dit jaar accepteerde het weer Russische klanten. Met name de Amerikaanse overheid was hier niet blij mee, want de sancties gelden nog steeds. Nu heeft Binance besloten dat het ook hier geen risico mee wil lopen.

Sources


Article information

Author: James Ferguson

Last Updated: 1699171922

Views: 1481

Rating: 4.1 / 5 (86 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Ferguson

Birthday: 1962-07-25

Address: 85154 Fisher Shores, Mcdanielfort, WI 11426

Phone: +4572914662447861

Job: Renewable Energy Analyst

Hobby: Aquarium Keeping, Skateboarding, Baking, Telescope Building, Painting, Arduino, Coffee Roasting

Introduction: My name is James Ferguson, I am a enterprising, radiant, risk-taking, accomplished, courageous, expert, spirited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.