header banner
Default

Eleverne skal lære betydningen af at være medlem af Nato


Bemærk

VIDEO: Arendalsuka: Nato etter Vilnius-toppmøtet (del 1)
Den norske Atlanterhavskomité

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I de her dage, hvor der er udbrudt krig i Ukraine, er historie og samfundsfag de vigtigste fag overhovedet i folkeskolen. Kendskabet til den europæiske historie er vigtigere end nogensinde, og som lærere har vi har et meget stort ansvar  for, at eleverne forstår, hvorfor verden ser ud, som den gør lige nu. Det er også vigtigt, at eleverne forstår, hvorfor vi i Danmark kan føle os sikre i langt højere grad end f.eks. vores broderfolk i Sverige og Finland. Det skyldes vores uhyre vigtige medlemskab af NATO. Vi har ikke haft brug for den fortælling siden murens fald i 1989, men nu skal fortællingen fortælles igen for alle elever. 

Som lærere skal vi undervise eleverne i at være kritiske samfundsborgere, så de selv kan danne sig deres egen mening, men der er bare nogle ting, som er hævet over, at det kan være op til den enkelte, hvad der er rigtigt og forkert.

Det er rigtigt at være miljøbevidst og forkert at være klimafornægter. Det kan ikke diskuteres. 

Det er rigtigt, at accepterer homoseksuelle og forkert at diskriminerer homoseksuelle. Det kan ikke diskuteres. 

Det er rigtigt, at Danmark er med i NATO, og forkert at melde sig ud. Det kan ikke diskuteres, og det skal eleverne vide. Alt andet er historieløshed. 

Sources


Article information

Author: Rebecca Porter

Last Updated: 1699431362

Views: 618

Rating: 4.9 / 5 (30 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rebecca Porter

Birthday: 2006-02-28

Address: 7115 Valerie Creek Apt. 058, North Geraldmouth, CA 14791

Phone: +4014985014594316

Job: Sales Representative

Hobby: Lock Picking, Card Collecting, Fishing, Raspberry Pi, DIY Electronics, Baking, Hiking

Introduction: My name is Rebecca Porter, I am a cherished, bold, intrepid, venturesome, unwavering, resolute, fearless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.